Nagrada za životno delo – Taipei 2013

Nagrada za životno delo – Taipei 2013
Miloš je učestvovao na Međunarodnoj konferenciji najvećih inovacionih dostignuća i inovacija, koja je održana 16.12.2013. godine u Taipei-u, Republika Kina (Tajwan). Na konferenciji je prezentovao celokupna dostignuća, inovacione projekte i naučne radove (kao i ideje o načinu razvoja projekata i privrede), koje je aktivno radio prethodnih 12 godina iz oblasti ekologije – zaštita životne sredine i energetike.
U veoma jakoj i teškoj konkurenciji osvojio je najveće i najprestižnije priznanje „AKADEMSKA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO ZA IZVANREDNA MEĐUNARODNA DOSTIGNUĆA“. U obrazloženju za dodeljenu nagradu piše: da je svoj život posvetio pronalascima i dao izuzetan doprinos poboljšanju života ljudi i napretku svetske civilizacije.
Nagradu mu je uručio potpredsednik Republike Kine gospodin Wu Den-Yih.
Osim njega, učesnici Međunarodne konferencije bili su predstavnici brojnih Univerziteta i Instituta iz Kine, Tajvana, Hong Konga, Amerike (Državni Univerzitet iz Vašingtona, Harvard, San Jose – silikonska dolina centar svetske tehnologije, Međunarodni Američki Univerzitet, Univerzitet iz Los Anđelesa), Belgije (Univerzitet iz Brisela), Italije, Japana, Indije, Šri Lanke, Poljske, Mađarske, Međunarodni inovacioni centar iz Moskve, Ukrajinske Akademije nauka i drugi.
Nakon dodeljene nagrade, predstavnici Univerziteta iz Amerike, Japana, Indije, Belgije i Ukrajinske Akademije nauka pozvali su ga da održi predavanja i prezentacije na njihovim Univerzitetima i Institutima, kako bi započeli saradnju na zajedničkoj realizaciji projekata.