Miloš Stanković – dobrodošli

Miloš Stanković je rođen 1984. godine u Beogradu (Srbija), živi u Zemunu. Završio je elektrotehničku školu u Zemunu i maturirao sa odličnim uspehom. Diplomirao je na Višoj elektrotehničkoj školi u Beogradu, smer računarska tehnika i dalje nastavio studije na Univerzitetu u Novom Sadu, Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” smer proizvodni menadžment, gde je i diplomirao (na temu: inovaciono preduzetništvo). Nakon toga završio je master studije na Fakultetu za primenjenu ekologiju u Beogradu, smer zaštita životne sredine (tema master rada: aerozagađenje i automobilska industrija).

Bavi se naučno istraživačkim radom – inovacijama. Poseduje oko 30 pronalazaka koji su nagrađeni na brojnim domaćim i međunarodnim sajmovima.

U Republici Kini 2013. godine dodeljena mu je AKADEMSKA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO ZA IZVANREDNA MEĐUNARODNA DOSTIGNUĆA, jer je svoj život posvetio pronalascima i dao izuzetan doprinos poboljšanju života ljudi i napretku svetske civilizacije.

Međunarodni inovacioni centar dodelio mu je ZLATNI ORDEN za kreativnost za visok doprinos unutar razvoja međunarodne nauke i tehnologije 2012. godine.

Na osnovu celokupnog naučno – inovacionog stvaralaštva, truda, rada, priznanja i dostignuća, 2012. godine Ruska Međunarodna Akademija nauka primila ga je za REDOVNOG ČLANA Akademije. Ruska Međunarodna Akademija nauka dodelila mu je njihovo najveće priznanje POČASNU TITULU ’VITEZ NAUKE’, uručena mu je POVELJA i ORDEN ’VITEZ NAUKE’.

General Ruske armije odlikovao ga je “Ordenom časti, hrabrosti i odvažnosti”.

Proglašen je za ZASLUŽNOG GRAĐANINA ZEMUNA 2006. godine i dobio POVELJU ZA GRAĐANSKE ZASLUGE SA MEDALJOM.

U Privrednoj komori Srbije 2002. godine Savez pronalazača Jugoslavije dodelio mu je ZLATNU PLAKETU “TESLA – PUPIN”,  za izuzetne rezultate na podsticanju, razvijanju i afirmaciji pronalazaštva, za primenu inovacija i za poseban doprinos razvoju i unapređenju organizacije Saveza pronalazača Jugoslavije. Tada je proglašen za PRONALAZAČA GODINE 2002.

Vlada Republike Srbije dodelila mu je prvi novi pasoš Republike Srbije  u sklopu projekta „novi srpski pasoš, novo lice Srbije“.

Član je Međunarodnog inovacionog centra “ARHIMED” iz Moskve, Saveza inovatora Republike Srpske, udruženja „Milutin Milanković“, Srpske Kraljevske Akademije naučnika i umetnika SKANU i Saveza pronalazača Srbije, koji je 2006. i 2007. godine izdao knjige “Ko je ko u pronalazaštvu Srbije” (prvo i drugo izdanje) gde je navedena njegova biografija (str.126 i str.94).

Tokom predhodnih godina dobio je brojna pozitivna ekspertska mišljenja, analize i proračune vezano za svoje istraživanje od strane stranih i domaćih naučnika, profesora, akademika, inžinjera, istraživača itd. Sve više se potvrđuje da se na bazi Stankovićevih pronalazaka može proizvoditi veliki broj praktičnih uređaja i time stvoriti niz novih izvoznih proizvoda koji itekako mogu popraviti celokupnu privrednu situaciju i time poboljšati opšte društveno stanje.

Zbog velikog uspeha učestvovao je u radio i TV emisijama, intervjuisan u novinama i časopisima.